Utlottning av godis


godis

Ett av mina lördagsnöjen är att lotta fram en vinnare av ett kilo valfritt lösviktsgodis bland alla dem som gillat Close2U:s Facebooksida.

Om man har många personer som gillat sin sida så behöver man hitta på en bra process för att genomföra lottningen. Så här gör jag:

  1. Jag tar fram listan på alla personer som gillat sidan.
  2. Jag markerar hela listan och kopierar.
  3. Jag klistrar in det hela i ett textredigeringsprogram med radnummer.
  4. Jag använder random.org för att slumpa ett tal (barnen hjälper gärna till att vara dem som klickar på knappen för att lotta fram numret). Jag fyller i att det ska slumpas ett tal mellan 1 och det antal rader som blivit i textredigeringsprogrammet.
  5. Vinnaren är vald.

Om du vill vara med i utlottning så finns vår Facebooksida här: www.facebook.com/close2u.nu

– Mattias Josephson

[PROJEKTINFORMATION]close2u

Close2U

Close2U är ett närlivskoncept med inspiration från 7-Eleven och Pressbyrån. Den första (och än så länge enda) butiken ligger i Ringdansens Centrum, Norrköping.

Både Close2U, STYRKA är verksamheter som startats för att bryta onda spiraler i samhället. Vi har försökt skapa en miljö där begåvade och driftiga unga människor som hamnat utanför ska kunna hitta in i arbetslivet. När vi anställer ser vi inte till det förflutna, utan även personer med trasslig bakgrund och hyperaktiva tendenser beaktas seriöst.

Kontaktpersoner

Mer information

Senaste artiklarna för detta projekt