Storyn om Milvea forts


milvea-namnlappar
Milvea arbetar för att ge kvinnor utsatta för trafficking en ny chans. Vi erbjuder dem utbildningen, mat och boende – och givetvis lön. De syr våra tröjor. Varje tröja bär en tagg som visar vem det är som har sytt den.

Vi startade i mars 2013. Idag har vi tre kvinnor anställda, varav en i utbildning. Sedan i höstas kommer det kläder, t-shirts, i bra kvalitet och som i egna ögon är otroligt snygga! Vi är småskaliga, vi skär och syr hantverksmässigt. Det här är kläder tillverkade för en svensk marknad.

Idén att hjälpa fungerar. Hos oss har kuvade sargade kvinnor börjat le igen. Vi har sett familjer återförenas. Det är väldigt stort, orden fattas. Nu gäller det bara att vi håller ekonomiskt också – att försäljningen kommer igång och att vi kan fortsätta långsiktigt och hjälpa fler.

Milvea bygger på att vår konsumtion är en av de viktigaste krafterna i världen och med den kan vi förändra fantastiskt mycket. Om alla som läser det här skulle efterfråga social produktion i sin dagliga konsumtion så skulle vi tala om stora pengar!

Välkommen att starta revolutionen – nästa gång du, din förening eller ditt företag skall köpa en t-shirt. Köp en som är tillverkad av någon som varit traffickerad. Hon behöver det. Det förändrar inte världen i ett slag, men den ändrar i alla fall riktning!

– Mikael Lestander

[PROJEKTINFORMATION]milvea

Milvea AB

Milvea AB utbildar tidigare prostitutions-traffickerade kvinnor till sömmerskor för att hjälpa dem ur deras stigmatiserade situation där familj och samhälle fortsätter att stöta bort dem även när de lyckats bli fria från sina kidnappare.

Kläderna från utbildningsprogrammet säljs i Sverige och varje plagg är signerat av respektive sömmerska – vars livsberättelse man sedan kan läsa mer om på Milveas hemsida.

Kontaktpersoner

Mer information

Senaste artiklarna för detta projekt