Skola för föräldralösa barn

Clarus Arkitekter har gått in i en spännande roll som Livgivande Företagspartners. Livgivande Företag hjälper Clarus att förmedla stöd och bygga en relation med projekten i en av världens fattigaste städer, Berberati, i Centralafrikanska Republiken.

En av de saker som deras stöd går till just nu är en skola för föräldralösa barn. Vi träffade nyligen Clarus och lämnade ett par tavlor till dem som de kunde sätta upp på lämpligt ställe för att alla i företaget kontinuerligt skulle bli påminnda om den kamp mot fattigdom i Centralafrikanska Republiken som de är delaktiga i. Bland annat läste vi då upp ett kort brev från en av eleverna i skolan:

Jag heter Anelka Ngaizoure, jag är 12 år och går i andra klass. Jag ska snart börja tredje klass. Jag är föräldralös och jag bor med min storebror. Jag lämnades av mina föräldrar utan nåt som helst stöd. En dag kom medlemmarna från kommittén för barnhjälpen och passerade framför vårt hus. De såg mig där jag höll på att leka framför huset och de frågade mig varför jag inte var i skolan. jag svarade att min pappa var död och jag inte hade pengar att betala skolundervisningen. Kommittén skrev in mig på er privatskola i Berberati, köpte skoluniformen och skor till mig och gav mig skolmåltider. Jag sover just nu på golvet på en matta utan täcke men snart ska kommittén köpa en säng och ett täcke åt mig. Jag är väldigt tacksam mot Livgivande Företag för deras ekonomiska stöd för de föräldralösa i staden Berberati.

clarus-grundskola-tavla