Milvea uppmärksammas i Gefle Dagblad

milvea-gd


Idag skriver Gefle Dagblad en lång artikel om Mikael Lestander och hans arbete med Milvea Changes under rubriken: Han ger prostituerade i Nepal en ny chans

Även Idéfabriken nämns i artikeln:

Ett projekt som sömmerskeutbildningen måste finansieras och Mattias Josephson, som är drivande kraft i Idéfabriken, trodde på projektet. Han har stöttat med råd och tips och gick även in med kapital:

– Jag själv är personligen väldigt intresserad av hur man kan använda kraften i företagande för att lösa problem i samhället och världen. Därför har jag avsatt två år för att utforska detta på heltid – och då menar jag inte teoretiskt utan genom att verkligen finnas med i olika projekt och lära genom erfarenhet, säger Mattias Josephsson.

– Milvea är ett exempel på detta – och intressant för mina utforskningar då detta är en kombination av ideellt arbete och företagsdynamik.

Läs mer på: http://www.gd.se/allmant/han-ger-prostituerade-i-nepal-en-ny-chans

[PROJEKTINFORMATION]milvea

Milvea AB

Milvea AB utbildar tidigare prostitutions-traffickerade kvinnor till sömmerskor för att hjälpa dem ur deras stigmatiserade situation där familj och samhälle fortsätter att stöta bort dem även när de lyckats bli fria från sina kidnappare.

Kläderna från utbildningsprogrammet säljs i Sverige och varje plagg är signerat av respektive sömmerska – vars livsberättelse man sedan kan läsa mer om på Milveas hemsida.

Kontaktpersoner

Mer information

Senaste artiklarna för detta projekt