Lättare för nyanlända att starta eget företag i Norrköping

itzinya-nkpg


Nu ska det bli lättare att starta eget företag i Norrköping för personer som precis kommit till Sverige. Detta via Itzinya, som är en utbildning med syfte att hjälpa personer att komma igång med ett fungerande företag så snabbt som möjligt. Tack vare ett samarbete med Norrköpings kommun och några ytterligare sponsorer planerar Itzinya att göra kursen kostnadsfri.

Utbildningen, som startar i oktober, kommer att ledas av personer med erfarenhet och passion för företagande. Även de som ännu inte hunnit få uppehållstillstånd i Sverige kan söka till kursen där det samtidigt fungerar att studera SFI på halvtid.

Projektet är ett samarbete mellan Itzinya, Norrköpings kommun, Norrköping Science Park, Nyföretagarcentrum Norrköping, Portalen och Idéfabriken.

Mer information och möjlighet att göra intresseanmälan finns på www.itzinya.se/norrkoping

[PROJEKTINFORMATION]itzinya

Itzinya AB

Itzinya (som betyder “It’s in you”) utvecklar entreprenörer och hjälper dem komma igång med sitt eget företag. Grundvisionen handlar om att få bidra med verktyg som gör skillnad i ett av vår tids största globala problem – ungdomsarbetslösheten.  Materialet börjar även användas i Sverige som stöd i den nuvarande flyktingsituationen. Här blir Itzinya ett viktigt verktyg för att korta väntetiden för entreprenörspersonligheter som tvingats fly till ett nytt och annorlunda land – innan de kan få utlopp för sitt driv igen och få en egen försörjning och kan vara med och skapa jobb i Sverige.

Kontaktpersoner

Mer information

Senaste artiklarna för detta projekt