Kiosken förändrade hela livet

kiosken-forandrade-hela-livet


Den här bloggen handlar om Idéfabrikens verksamhet och vision. Under Blogg100-perioden kommer söndagarna att vikas åt mer existentiella reflektioner och taggas med #blogg100söndag.

Det är svårt att prata om Gud idag. Ofta drabbas samtalet av någon sorts tabu-känsla, av känslan att man gett sig in på områden som det finns en outtalad överenskommelse att inte beträda.

När jag har pratat med näringslivsfolk och journalister om kiosk-projektet och STYRKA, så har det varit nästan omöjligt att prata om det så att inte Gud åtminstone lyser fram mellan raderna – och till min glädje har just dessa erfarenheter av Guds omsorg och ledning inte känts alls så “tabu”. Det har landat bra och till och med några journalister (som sedan valt att inte nämna något om Gud i sina artiklar) har torkat tårarna just då det bränt till lite om händelser som skulle kunna handla om inblandning av en kärleksfull högre makt.

En av de första tidningarna som skrev om oss var den kristna tidningen Dagen och där är det lite tvärtom – där söker man kanske just märkliga sammanträffanden där man kan ana en god högre makt istället för att tona ner sådana.

Artikeln i Dagen går fortfarande att läsa online här: www.dagen.se/vardag/kiosken-forandrade-hela-livet/

– Mattias Josephson

[PROJEKTINFORMATION]close2u

Close2U

Close2U är ett närlivskoncept med inspiration från 7-Eleven och Pressbyrån. Den första (och än så länge enda) butiken ligger i Ringdansens Centrum, Norrköping.

Både Close2U, STYRKA är verksamheter som startats för att bryta onda spiraler i samhället. Vi har försökt skapa en miljö där begåvade och driftiga unga människor som hamnat utanför ska kunna hitta in i arbetslivet. När vi anställer ser vi inte till det förflutna, utan även personer med trasslig bakgrund och hyperaktiva tendenser beaktas seriöst.

Kontaktpersoner

Mer information

Senaste artiklarna för detta projekt

[PROJEKTINFORMATION]styrka

STYRKA

STYRKA Totalservice är ett brett hantverksbolag med visionen att du som kund endast ska behöva ringa ett nummer så tar vi hand om problemet eller uppgiften.  Just nu finns följande kompetenser:

  • Trädgårdsskötsel och trädgårdsanläggning (stenläggning, plattläggning och planteringsarbeten m.m.)
  • Mark och anläggningsarbeten (dränering, husgrunder, pooler m.m.)
  • Bygg och Måleri (nybyggnationer, ombyggnationer, renoveringar – invändigt och utvändigt)
  • Tak och plåt (tätskikt, tegel och plåt)
  • Städning och sanering

STYRKA Svets & Underhåll är den första STYRKA-partnern, som drivs i ett eget bolag och där vi försöker få allt på plats för att ha en färdig modell för fler företag som vill arbeta som partners under varumärket STYRKA.

Både STYRKA och Close2U är verksamheter som startats för att bryta onda spiraler i samhället. Vi har försökt skapa en miljö där begåvade och driftiga unga människor som hamnat utanför ska kunna hitta in i arbetslivet. När vi anställer ser vi inte till det förflutna, utan även personer med trasslig bakgrund och hyperaktiva tendenser beaktas seriöst. Samtidigt ser vi till att minst hälften av de anställa är riktigt erfarna, kompetenta och trygga hantverkare.

Kontaktpersoner STYRKA Totalservice

Kontaktpersoner STYRKA Svets & Underhåll

Mer information

Senaste artiklarna för detta projekt