Idé 96: Bokförsäljning för läskunnighet


BetterWorldBooks är en annorlunda bokbutik på nätet som skänker pengar till läs- och skrivkunnighetsprojekt världen över, återvinner böcker och blandar second hand och nytt i sitt utbud.

BetterWorldBooks använder kraften företagande för att förändra världen. De samlar in och säljer böcker på nätet för att donera böcker och generera ekonomiska medel till läs- och skrivkunnighetsprojekt i världen. De har mer än 8 miljoner titlar i lagret (blandat nya och begagnade böcker).

Företaget mäter sin framgång baserat på tre faktorer: ekonomi, miljö och sociala faktorer.

De erbjuder också gratis frakt till hela världen (inklusive Sverige).

Läs mer på www.betterworldbooks.com

— Mattias Josephson

[PROJEKTINFORMATION]

100 världsförbättrande företagsidéer

Dessa 100 världsförbättrande företagsidéer sammanställdes i samband med ett svenskt bloggfenomen som kallas #blogg100 där mängder av mer eller mindre aktiva bloggare lovar att producera varsitt blogg-inlägg dagligen 100 dagar i följd.

Idéfabriken bestämde sig för att skriva om 100 världsförbättrande företagsidéer under dessa 100 dagar (mellan 2015-03-01 till  2015-06-08).

Med “världsförbättrande företagsidéer” menar vi bärande/lönsamma företagsidéer som samtidigt har någon tydlig positiv påverkan på samhälle och/eller miljö.

Det handlar om företag/projekt som Idéfabriken är inblandade i. Det handlar om andra existerande intressanta företag. Det handlar om rena förslag och idéer.

Senaste artiklarna för detta projekt