Idé 89: Bli ett coachande och avknoppande företag

Om du har ett företag och känner någon som blir utan jobb och därefter får svårt att hitta ett nytt kanske du skulle kunna bredda din nuvarande verksamhet för att hjälpa den personen.

Det finns många personer utanför arbetsmarknaden som är duktig inom sitt område, ansvarsfulla och engagerade. Det handlar ofta om kompetens som det finns behov av.

För många personer är det dock ett väldigt stort steg att starta sitt eget företag. Det är där du som redan är van att driva företag och har ett företag igång kommer in.

Erbjud personen i fråga att du kan hjälpa till med fakturering och löneutbetalning (för de timmar som han/hon hittar betalda uppdrag).

Hjälp till med lite goda råd om hur man hittar uppdrag och vinner förtroende.

Peppa, coacha.

Om det tar fart, så knoppa av den nya verksamheten i ett eget företag och ge den person du hjälpt hela eller ett stort ägande i det nya företaget.

— Mattias Josephson

[PROJEKTINFORMATION]

100 världsförbättrande företagsidéer

Dessa 100 världsförbättrande företagsidéer sammanställdes i samband med ett svenskt bloggfenomen som kallas #blogg100 där mängder av mer eller mindre aktiva bloggare lovar att producera varsitt blogg-inlägg dagligen 100 dagar i följd.

Idéfabriken bestämde sig för att skriva om 100 världsförbättrande företagsidéer under dessa 100 dagar (mellan 2015-03-01 till  2015-06-08).

Med “världsförbättrande företagsidéer” menar vi bärande/lönsamma företagsidéer som samtidigt har någon tydlig positiv påverkan på samhälle och/eller miljö.

Det handlar om företag/projekt som Idéfabriken är inblandade i. Det handlar om andra existerande intressanta företag. Det handlar om rena förslag och idéer.

Senaste artiklarna för detta projekt