Idé 80: App för goda vanor

Här kommer en idé på en app som jag gärna skulle vilja se på marknaden!

Min smartphone börjar bli lite som kylskåpet. Allt som oftast kommer jag på mig själv med telefonen i handen scrollande mellan sidorna utan att veta vilken app jag egentligen är ute efter (ungefär som när jag finner mig själv tittandes in i kylskåpet och inte kan komma på vilket ärende jag skulle kunna haft dit). Möjligtvis händer det någon gång i bland att jag hinner glömma varför jag tog fram telefonen under tiden jag tar fram den, men allra oftast lär det handla om att jag tagit fram den helt reflexmässigt utan egentlig plan.

Just nu leder sällan detta beteende till något bra. Oftast hamnar jag i någon app för slösurfning eller liknande och agerar husdjur till min bärbara telefondator.

Det är vid dessa tillfällen jag skulle vilja ha en app som gav mig ett gott råd om vad jag borde göra just nu istället för att fastna i slösurfning (eller e-mailstress eller tv-serietittande etc). Jag tänker mig en app som börjar med lite allmänna goda råd, men inleder varje session med att ställa 2-3 frågor för att sakta bygga upp lite intelligens om mina vanor och värderingar och vad jag helst vill få ut av livet – och sedan ger mer och mer optimerade råd om vad jag borde göra istället för att fastna i telefonen i onödan.

— Mattias Josephson

[PROJEKTINFORMATION]

100 världsförbättrande företagsidéer

Dessa 100 världsförbättrande företagsidéer sammanställdes i samband med ett svenskt bloggfenomen som kallas #blogg100 där mängder av mer eller mindre aktiva bloggare lovar att producera varsitt blogg-inlägg dagligen 100 dagar i följd.

Idéfabriken bestämde sig för att skriva om 100 världsförbättrande företagsidéer under dessa 100 dagar (mellan 2015-03-01 till  2015-06-08).

Med “världsförbättrande företagsidéer” menar vi bärande/lönsamma företagsidéer som samtidigt har någon tydlig positiv påverkan på samhälle och/eller miljö.

Det handlar om företag/projekt som Idéfabriken är inblandade i. Det handlar om andra existerande intressanta företag. Det handlar om rena förslag och idéer.

Senaste artiklarna för detta projekt