Idé 79: Frukt som inte hinner plockas

Jag blev idag tillfrågad om vad jag tyckte om följande idé:

Skulle man inte kunna göra något säsongsprojekt kring skolungdom som söker sommarjobb, EU-migranter och all frukt på alla fruktträd som folk inte hinner ta hand om? Kanske kombinerat med någon halvmanuell fruktpress? Ägarna till träden kunde få en del av frukten (eller musten) mot att de som plockade fick behålla resten.

Jag svarade: Absolut kör på bara!

Och så gav jag några råd:

  • Det kommer säkert kritik från några förståsigpåare beträffande hur ni lägger upp det hela, men om du har en idé så kör på och förbättra den vartefter saker öppnar sig och ni lär er.
  • Om ni engagerar er i EU-migranter, så försök att hitta sätt där detta blir hjälp till självhjälp och inte ensidig beroendebyggande hjälp.

Det kanske är någon mer i landet som tycker att det vore intressant att försöka göra säsongsprojekt runt detta.

— Mattias Josephson

[PROJEKTINFORMATION]

100 världsförbättrande företagsidéer

Dessa 100 världsförbättrande företagsidéer sammanställdes i samband med ett svenskt bloggfenomen som kallas #blogg100 där mängder av mer eller mindre aktiva bloggare lovar att producera varsitt blogg-inlägg dagligen 100 dagar i följd.

Idéfabriken bestämde sig för att skriva om 100 världsförbättrande företagsidéer under dessa 100 dagar (mellan 2015-03-01 till  2015-06-08).

Med “världsförbättrande företagsidéer” menar vi bärande/lönsamma företagsidéer som samtidigt har någon tydlig positiv påverkan på samhälle och/eller miljö.

Det handlar om företag/projekt som Idéfabriken är inblandade i. Det handlar om andra existerande intressanta företag. Det handlar om rena förslag och idéer.

Senaste artiklarna för detta projekt