Idé 50: Smitta så många chefer och ledare som möjligt med ett världsförbättrande tänk

nsm-competence-for-growth


Tänk om ett av världens främsta chefs- och ledarskapsutbildningsföretag, med mängder av program på executive-nivå över hela världen, drevs och präglades av ett antal personer som brann för världsförbättrande företagande!

Tanken är inte att man bara skulle erbjuda kurser i CSR eller “Världsförbättrande Företagande”, utan inom alla de områden som är viktiga inom gott chefskap och ledarskap.

Men på något sätt skulle ändå allt få färgas lite av insikten att: Vi bygger inte bara verksamheter och företag. Samhället blir som de företag vi bygger. Världen blir som de företag vi bygger.  “Världsförsämrande” is not an option!

Nu är ju inte Nordic School of Management ett av världens främsta chefs- och ledarskapsutbildningsföretag (ännu). Vi bedriver inte heller mängder av program på executive-nivå över hela världen (ännu). Men verksamheten drivs av ett antal personer som brinner för världsförbättrande företagande, så vi får väl hoppas att de andra bitarna faller på plats vartefter vi bygger vidare på verksamheten.

Läs mer på www.nsm.se

— Mattias Josephson

[PROJEKTINFORMATION]100vffi

100 världsförbättrande företagsidéer

Dessa 100 världsförbättrande företagsidéer sammanställdes i samband med ett svenskt bloggfenomen som kallas #blogg100 där mängder av mer eller mindre aktiva bloggare lovar att producera varsitt blogg-inlägg dagligen 100 dagar i följd.

Idéfabriken bestämde sig för att skriva om 100 världsförbättrande företagsidéer under dessa 100 dagar (mellan 2015-03-01 till  2015-06-08).

Med “världsförbättrande företagsidéer” menar vi bärande/lönsamma företagsidéer som samtidigt har någon tydlig positiv påverkan på samhälle och/eller miljö.

Det handlar om företag/projekt som Idéfabriken är inblandade i. Det handlar om andra existerande intressanta företag. Det handlar om rena förslag och idéer.

Senaste artiklarna för detta projekt

[PROJEKTINFORMATION]nsm

NSM – Nordic School of Management

NSM erbjuder anpassade lösningar för chefs- och ledarutveckling i Sverige och internationellt. Utvecklingsprogrammen och de företagsanpassade lösningarna erbjuds med samma betoning som NSM haft sedan starten 1995 – teori och verklig praktik varvas kontinuerligt – och allt är grundat i utbildares egna erfarenheter av ledarskap och företagsutveckling.

Idéfabriken finns med i ägargruppen och ledning sedan 2014. Det ligger helt i Idéfabrikens linje om NSM kan få bidra till att personer som startar och leder företag får med sig drivet att försöka bygga riktig, riktigt bra företag inklusive perspektivet att de vill vara med och bygga ett bra samhälle.

Kontaktpersoner

Mer information

Senaste artiklarna för detta projekt