Idé 18: Facebookgrupp som stimulerar entreprenöriellt tänk kring världens problem

I morse när jag satte mig vid datorn såg jag att en Norrköpingsstudent vid namn Marcus Nygren (som jag träffat några gånger) hade skapat FB-gruppen “Entreprenörer utan gränser”.

Under dagen har gruppen fått 60 medlemmar.

Jag tog kontakt med Marcus för att höra lite vad han tänkte med gruppen – och just nu ville han bara skapa en mötesplats där idéer kunde få växa fram, så fick tiden utvisa vad som kan bli av detta, eller som han själv formulerade det i ett av de första inläggen i gruppen: “Scope: Entreprenörer som har en gemensam vilja att ta initiativ som gör världen bättre, kommer ihop i en Facebook-grupp. Sedan ser vi vad som händer. Vi är entreprenörer utan gränser, scope kanske inte behövs”

Här hittar du Facebookgruppen Entreprenörer utan gränser

Organisationen Livgivande Företag, som Idéfabriken sedan tidigare är engagerade i, är i en spännande förändringsprocess med fokus på en snarlik tanke, typ: Entreprenörer som har gemensam vilja att ta initiativ som gör världen bättre kommer ihop på olika konferenser, kursdagar, events och andra träffar.

Frågan är om Livgivande Företag också borde ha en FB-grupp eller om de ska hänga på Entreprenörer utan gränsers befintliga grupp?

— Mattias Josephson

[PROJEKTINFORMATION]

100 världsförbättrande företagsidéer

Dessa 100 världsförbättrande företagsidéer sammanställdes i samband med ett svenskt bloggfenomen som kallas #blogg100 där mängder av mer eller mindre aktiva bloggare lovar att producera varsitt blogg-inlägg dagligen 100 dagar i följd.

Idéfabriken bestämde sig för att skriva om 100 världsförbättrande företagsidéer under dessa 100 dagar (mellan 2015-03-01 till  2015-06-08).

Med “världsförbättrande företagsidéer” menar vi bärande/lönsamma företagsidéer som samtidigt har någon tydlig positiv påverkan på samhälle och/eller miljö.

Det handlar om företag/projekt som Idéfabriken är inblandade i. Det handlar om andra existerande intressanta företag. Det handlar om rena förslag och idéer.

Senaste artiklarna för detta projekt