Idé 18: Facebookgrupp som stimulerar entreprenöriellt tänk kring världens problem

entreprenorer-utan-granser


I morse när jag satte mig vid datorn såg jag att en Norrköpingsstudent vid namn Marcus Nygren (som jag träffat några gånger) hade skapat FB-gruppen “Entreprenörer utan gränser”.

Under dagen har gruppen fått 60 medlemmar.

Jag tog kontakt med Marcus för att höra lite vad han tänkte med gruppen – och just nu ville han bara skapa en mötesplats där idéer kunde få växa fram, så fick tiden utvisa vad som kan bli av detta, eller som han själv formulerade det i ett av de första inläggen i gruppen: “Scope: Entreprenörer som har en gemensam vilja att ta initiativ som gör världen bättre, kommer ihop i en Facebook-grupp. Sedan ser vi vad som händer. Vi är entreprenörer utan gränser, scope kanske inte behövs”

Här hittar du Facebookgruppen Entreprenörer utan gränser

Organisationen Livgivande Företag, som Idéfabriken sedan tidigare är engagerade i, är i en spännande förändringsprocess med fokus på en snarlik tanke, typ: Entreprenörer som har gemensam vilja att ta initiativ som gör världen bättre kommer ihop på olika konferenser, kursdagar, events och andra träffar.

Frågan är om Livgivande Företag också borde ha en FB-grupp eller om de ska hänga på Entreprenörer utan gränsers befintliga grupp?

– Mattias Josephson

[PROJEKTINFORMATION]100vffi

100 världsförbättrande företagsidéer

Dessa 100 världsförbättrande företagsidéer sammanställs i samband med ett svenskt bloggfenomen som kallas #blogg100 där mängder av mer eller mindre aktiva bloggare commitar sig till att producera varsitt blogg-inlägg dagligen 100 dagar i följd.

Denna blogg-serie pågår mellan 2015-03-01 till  2015-06-08.

Med “världsförbättrande företagsidéer” menar vi bärande/lönsamma företagsidéer som samtidigt har någon tydlig positiv impact på samhälle och/eller miljö.

Det kommer att handla om företag/projekt som Idéfabriken är inblandade i. Det kommer att handla om andra existerande intressanta företag. Det kommer att handla om rena förslag och idéer.

Vi vet inte just nu hur vi ska få ihop 100 bra sådana bloggposter, så du som sitter på egna idéer av denna typ får väldigt gärna vara med. Vi publicerar givetvis detta under ditt eget namn i så fall och du kan passa på att berätta vilken typ av hjälp du behöver för att komma vidare så kanske någon hittar dig denna väg.

Hör av dig till mattias@idefabriken.se om du vill vara med!

Senaste artiklarna för detta projekt

[PROJEKTINFORMATION]livgivande-foretag

Livgivande Företag

Livgivande Företag är en ideell organisation. Idéfabriken är framförallt indirekt engagerade genom att Idéfabrikens grundare, Mattias Josephson, arbetar deltid som ansvarig för organisationen. Utöver det utför Idéfabriken vissa tjänster åt Livgivande Företag pro-bono.

Livgivande Företag stimulerar företagande som positiv samhällskraft, bekämpar fattigdom genom företagande, agerar katalysator för socialt entreprenörskap. anordnar resor, kursdagar och andra events för att inspirera till mer, bättre och hållbarare företagande. Allt under mottot: BÄTTRE FÖRETAGANDE FÖR EN BÄTTRE VÄRLD.

Kontaktpersoner

Mer information

Senaste artiklarna för detta projekt