Carbon Footprint

Kenya Tree Planting

I morgon ska jag ut och flyga igen, denna gång till Belgrad. Nu är det ju så att även om resan inte är för nöjes skull, utan handlar om fattigdomsbekämpning genom entreprenörsprogrammet Itzinya, så har jag lärt mig att det är väldigt ovänligt mot miljön att flyga. Om jag förstått det hela rätt så förbrukar jag typ hela mitt “koldioxidutrymme” för 2014 på en enda flygning.

Som tur är finns ju tjänster för koldioxidkompensation så vi som åker tecknade upp dubbla “carbon footprint” med följande tjänst:  www.carbonfootprint.com

Jag för min del valde att stödja trädplantering i Kenya. Jag undrar dock om detta fungerar. Kan man köpa sig fri från från sitt koldioxid-slöseri? Fungerar kompensationen? Om jag betalar dubbel carbon footprint, gör jag då situationen totalt sett bättre trots utsläppen från mitt flyg?

[PROJEKTINFORMATION]

Itzinya AB

Itzinya (som betyder “It’s in you”) utvecklar entreprenörer och hjälper dem komma igång med sitt eget företag. Grundvisionen handlar om att få bidra med verktyg som gör skillnad i ett av vår tids största globala problem – ungdomsarbetslösheten.  Materialet börjar även användas i Sverige som stöd i den nuvarande flyktingsituationen. Här blir Itzinya ett viktigt verktyg för att korta väntetiden för entreprenörspersonligheter som tvingats fly till ett nytt och annorlunda land – innan de kan få utlopp för sitt driv igen och få en egen försörjning och kan vara med och skapa jobb i Sverige.

Kontaktpersoner

Mer information

Senaste artiklarna för detta projekt