Blogg-hundra

Tänka sig! Så har man bloggat varje dag 100 dagar i följd… Visserligen med god hjälp av några medbloggare, men ändå… 100 dagar!

Som avslutning på mitt mitt #blogg100 passar jag på att påminna om vad du kan hjälpa till med som tycker att Idéfabriken-projekten verkar som vettiga initiativ (helt osorterat i den ordning de kommer upp för mig när jag skriver):

 1. Har du skapat ditt egna konto och påbörjat ett litet månadsgivande på pennybridge.org än?
 2. Tycker du att fattigdomsbekämpning genom “mikroföretagande” är ett bra sätt att göra världen bättre? Stöd Livgivande Företags arbete!
 3. Är du företagare eller företagsledare – och vill bli mer påverkad av kursdagar och andra träffar med fokus på “bättre företagande för en bättre värld” – kolla in Livgivande Företag!
 4. Behöver du t-shirts eller andra tröjor. Köp dem från milvea.se! Hela intäkten går till anti-trafficking-hjälp.
 5. Du kanske har bra kontakt med en klädkedja? Vore det inte grymt att sälja kläder producerade av tjejer som hjälps tillbaka till livet efter ett helvete i trafficking-prostitution – med varje klädesplagg signerat av respektive sömmerska som man kan läsa den personliga storyn om på milvea.se?
 6. Behöver du hjälp med webb, presentationsmaterial eller grafisk profil, kontakta House of Brandy!
 7. Är du vd eller marknadschef, håll koll på vad som händer på Nordic School of Management – www.nsm.se
 8. Jobbar du med offentlig miljö? Du har väl sett våra miljövänliga och jämförelsevis billiga manuella cykelpumpar för offentlig miljö på www.tankaluft.se?
 9. Bor du i Östergötland och behöver hjälp med vilken typ av hantverk som helst – kontakta STYRKA (nu även svets och underhåll).
 10. Vill du vara med och bygga Pennybridge som investor? Läs mer på pennybridge.org/sv/about_us/investors/
 11. Vill du engagera dig som frivilligarbetare eller investor i ett projekt som försöker hjälpa igång lite större företag än “mikroföretag” i utvecklinsgländerna? Kolla in itzinya!

Tack alla ni som följt min #blogg100. Kanske återkommer jag i någon konstellation nästa #blogg100. Innan dess kan det eventuellt också hända att jag dyker upp i bloggform, men antagligen i något mer personligt format än som “Idéfabriken” i så fall.

— Mattias Josephson