Belgrade, here comes itzinya

danko-and-miki

Det här är Danko och Miki – som är jätteglada över all information de just har fått att plugga in inför världspremiären av itzinya’s entreprenörsakademi som börjar i maj eller direkt efter sommaren i Belgrad.

Idag har vi varit och kollat på fyra olika lokaler och skrivit med en. Möbler från IKEA kommer i morgon. Lokalerna kommer att användas både för kvällsakademi och som ett litet företagshotell dagtid med 7-8 arbetsplatser. Lokalerna var jättefina med ett centralt läge i Belgrad – och som ni förstår inte så jättestora, men lagom för själva piloten.

Itzinya handlar om att multiplicera förståelsen för att man kan lyfta sig själv och andra via företagande. Det är en akademi och senare inkubator för talangfulla entreprenörer i utvecklingsländer. Företagen som går den här vägen ska ha en potential att kunna anställa minst 5 personer. De ska registrera sig och betala skatter och därigenom vara del i att kunna bygga ett fungerande samhälle. Vi vill också skicka in massor av goda intentioner i att driva företagen på ett schysst sätt, undvika korruption och ta socialt ansvar.

— Mattias Josephson

[PROJEKTINFORMATION]

Itzinya AB

Itzinya (som betyder “It’s in you”) utvecklar entreprenörer och hjälper dem komma igång med sitt eget företag. Grundvisionen handlar om att få bidra med verktyg som gör skillnad i ett av vår tids största globala problem – ungdomsarbetslösheten.  Materialet börjar även användas i Sverige som stöd i den nuvarande flyktingsituationen. Här blir Itzinya ett viktigt verktyg för att korta väntetiden för entreprenörspersonligheter som tvingats fly till ett nytt och annorlunda land – innan de kan få utlopp för sitt driv igen och få en egen försörjning och kan vara med och skapa jobb i Sverige.

Kontaktpersoner

Mer information

Senaste artiklarna för detta projekt